24 Mart 2012 Cumartesi

Old Hollywood Stars Reading.

Eski Hollywood her daim bize ilham veren şeylerin başında gelmiştir. 60'lı yıllardaki Hollywood'un şaşaalı eğlence dünyasının yanı sıra, bu dünyadaki insanların sıradan günlük yaşamları bize çok daha ilgi çekici gelir. Bu sebeple Hollywood'daki ünlü isimlerin kitap okurkenki hallerini merak ettik ve beğendiğimiz fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedik.








Bizim okumaktan en çok keyif aldığımız kitaplar ve yazarlar ise şunlar: 
;  Benim favori kitabım Sabahattin Ali'nin Kürk Mantolu Madonna adlı eseri. Hem sonunu tahmin edemediğiniz hem de içinize işleyen türden. Bunun dışında Jane Austen romanları okuyarak kendimi 19. yy İngiltere'sinde büyük bir malikanede, centilmen ve yakışıklı bir kontla uzun yürüyüşler yaparken düşünmeyi seviyorum. Ayrıca hayal gücünün doruklara ulaştığı Peter Pan gibi çocuk kitaplarını tekrar tekrar okumak çok hoşuma gidiyor!

 ;  Benim favori kitabımsa Antoine de Saint-Exupéry'nin Küçük Prensi'dir. Sıkıldıkça okuyabileceğim hakkında defalarca düşünebileceğim ve her okuduğumda başka şeyler gördüğüm benim için yeri çok ayrı olan bir kitap. Ayrıca Bukowski'nin kitaplarını da ayrı bir sevmekte ve onun bakış açısından hayatı görmeye bayılmaktayım! Bunların dışında Paulo Coelho'nun Portobello Cadısı ve Veronika Ölmek İstiyor'da favorilerim arasındadır. :)


Peki sizin favori kitaplarınız neler ?

12 yorum:

  1. İşte böyle bir post, daima beni gülümsetir.Marilyn Monroe herzamanki gibi şahane değil mi???
    Benim favori kitaplarım tartışmasız Tolstoy'dan Diriliş ve Emile Zola'dan Germinal.Eski romanları popüler romanlara tercih eden biri olarak bu iki kitap benim için birer başyapıt:)))

    YanıtlaSil
  2. Ya Marilyn Monroe nasıl bir kadındır yaa :) Marilyn'le bir haftayı izlediniz mi bilmiyorum ama orada oynayan kadın Michelle yani, hiç olmamış bence.. Kusura bakma konudan uzaklaştım ama Marilyn görünce kendime hakim olamadım :) Kitap okuyuşu bile ayrı şuh! Bana da beklerim :)

    http://lunaparkqueen.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eveeet seyrettik, bu michelle williams'ın talihsizliği olsa gerek, marilyn'nin ışıltısına erişmek çok zor. :)

      Sil
  3. Bloguna bayıldımmm!!! Hemen izlemeye aldım :))

    YanıtlaSil
  4. bloğunuzu yeni keşfettim :) süper beklerim bende :))))

    YanıtlaSil
  5. blogunuz çok güzel, hemen izlemeye aldım =)
    benimde favori kitaplarım genelde eski devirde geçenler, mesela Kürklü Venüs. Küçük Prens'i hiç saymıyorum bile =)o bir şaheser.
    banada beklerim mutlaka =)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Güzel yorumun için teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel bir post olmus, cok guzel resimler secmissiniz. Kucuk Prens benim de en favori kitaplarimdandir, koleksiyonunu yapiyorum hatta degisik dil ve baski cesitlerinde.

    YanıtlaSil
  8. Ohoooo o kadar çok favori kitabım var ki:) Paul Auster'ın kitaplarını severim. Sonra Anna Karanina, Karamazov Kardeşler, sonracığıma Aye Kulin Adı: Aylin,Veda, Umut, Şeker Portakalı:), geçtiğimiz yıl okuduğum LEYLA hala etkisindeyim desem yalan olmaz.Grange'ın tüm romanlarını okudum sanırım çok severim onu.Ve diğer çok sevdiğim kitap ise Trevanian'ın Şibumi'siydi ve Rita Monaldi'nin IMPRİMATUR'u nefiss bir romandı yalnız yaklaşık 800 sayfadan oluşan bir romandı. Bayılırsınız.Roman içinde tarih, tarih içinde roman..Bu liste uzaaarr giderrr. Aldığım tüm romanlarımı çok severek okurum ki, ayıramam.Sanırım ben çok karışık tarzlardan okuyorum şimdi yazarken bunu anladım:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...